Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uspješno završen 'Exit' u sjeni tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastupom najznačajnijeg punk sastava "Sex Pistols" danas rano izjutra završen je glazbeni festival "Exit 08", koji se prethodna četiri dana održavao na Petrovaradinskoj tvrđavi, pokraj Novog Sada.

"Pistolsi" su pred publikom na "Exit"-u izveli svoj cjelokupni glazbeni opus, a prije njih na pozornici su nastupili pulski "KUD Idioti" i novosadska "Pekinška patka", koja se pred publikom pojavila prvi put poslije više od dvadeset godina.

Pročitajte i ovo Australska obala - ilustracija Velika tragedija Četiri člana obitelji utopila se u Australiji: Sumnja se da je kobna bila jaka morska struja Veles Pašnik sa svojom obitelji Strašna tragedija Dječak prilikom vađenja mliječnog zuba pao u komu i nakon mjesec dana preminuo: Roditelji od liječnika traže samo jedno

Uglavnom uspješno organiziran glazbeni festival zasjenila je tragedija u kampu "Exit", u kojoj je život u subotu izgubila Jelena Matić iz Paraćina kada je na njezin šator s velike visine pala deset metara duga grana topole.

U toj nesreći teže je ozlijeđeno i dvoje Makedonaca, djevojka i mladić. Zbog teških povreda glave djevojka i dalje u kritičnom stanju, a mladić je zadobio težu ozljedu grudnog koša. 

>> Exit: Na šator pala grana, poginula djevojka

Za tri dana festivala Hitna pomoć je imala preko 350 intervencija, uglavnom zbog uporabe veće količine alkohola, prenose vojvođanski mediji.

Po općoj procjeni, broj posjetitelja iz inozemstva, pogotovo iz Engleske, bio je rekordan, no ukupan broj gostiju bio je na razini prošlogodišnjih prosjeka.

Ovogodišnji "Exit" obilježili su nastupi poznatih izvođača: "Primal Scream", "The Hives", "Gogol Bordello", "Ministry", te Manu Chao i Paul Weller.

"Dance arena" ugostila je neka od najvećih imena elektronskog zvuka, kao što su Sven Vath, Tiga, Laurent Garnier, Kruder and Dorfmeister i Booka Shade.

"Exit" je u studenom 2007. u Londonu proglašen za najbolji glazbeni festival u Europi na ceremoniji "Festivalske nagrade Ujedinjenog Kraljevstva".

Pokrenut 2000. godine, u organizaciji dvojice novosadskih studenata, kao neformalni kulturni multimedijski događaj s političkim predznakom, EXIT festival je u međuvremenu izrastao u najveći međunarodni muzički spektakl na području jugoistočne Europe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene