Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Ne shvaća pregovore s teroristima

Uribe zabrinut zbog pregovora sa FARC-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe rekao je da je zabrinut zbog pregovora u četvrtak u Oslu između kolumbijskih vlasti i gerile FARC-a i rekao da ne razumije da neka zemlja pregovara s teroristima.

"Neshvatljivo je da se o budućnosti neke zemlje pregovara s teroristima", da se pregovara o temama poput zdravstva, obrazovanja, agrarnoj reformi i borbi protiv trgovine drogom, rekao je bivši kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe koji je uveo oštru borbu protiv FARC-a dok je bio predsjednik (2002.-2010.)  On je ukazao na amnestiju ponuđenu gerilcima i mogućnost da kriminalci, odgovorni za otmice, iznuđivanje i teška kršenja ljudskih prava, budu izabrani na političke funkcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob dug pola stoljeća Primirje s FARC-om traje do 31. listopada - Santos Slika nije dostupna 52 godine sukoba Kolumbijci na referendumu odbili okončati rat u kojem je poginulo skoro 250.000 ljudi

>> Kolumbijski predsjednik oporavlja se od operacije karcinoma

Ustanovljena 1964. tijekom seljačke pobune izazvane otimanjem poljoprivrednih zemljišta, ta najveća gerilska skupina u Kolumbiji danas je vojno oslabljena nakom smrti nekoliko čelnika. Brojnost je prepolovljena u 10 godina na oko 9.000 boraca, prema podacima vlasti, i povukli su se u ruralne regije. FARC je među ostalima u zatočeništvu držao Ingrid Betancourt, oslobođenu 2008., u travnju su pustili posljednje vojne taoce. Oko 600.000 ljudi je ubijeno od početka sukoba 1948. između gerile i paravojnih skupina, prema podacima vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene