Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao Lobu

Uribe podržao novog predsjednika Hondurasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijski predsjednik Alavro Uribe, jedan od rijetkih latinoameričkih čelnika koji predsjedničke izbore u Hondurasu smatra legitimnim, bio je u službenom posjetu u Tegucigalpi kako bi izrazio podršku novom šefu države Porfriu Lobu.

‘Uribe je čestitao predsjedniku Lobu i potvrdio podršku Kolumbije pri postizanju pomirbe u zemlji’, rekla je veleposlanica Kolumbije u Hondurasu Sonia Pereyra. Nakon što je preuzeo dužnosti, Lobo je počeo pregovore o sastavljanju vlade nacionalnog jedinstva i pokušava uspostaviti odnose s međunarodnom zajednicom, koja je jednoglasno osudila državni udar 28. lipnja protiv tadašnjeg predsjednika Manuela Zelaye.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog kaznenih prijava Honduraški sud: Zelayi ne treba vratiti vlast Slika nije dostupna 'Zemljom vlada mir' Honduras ukinuo izvanredno stanje

>> Zelayi dopušteno da napusti zemlju

Lobo je tvrdio da su odnosi sa Sjedinjenim Državama normalizirani. Sjedinjene Države su nakon državnog udara uskratile Hondurasu velik dio pomoći, koja je od vitalne važnosti za tu siromašnu zemlju. Novi predsjednik mora zadobiti naklonost Europske unije koja je također obustavila većinu pomoći toj zemlji jer predsjedničke izbore smatra nelegitimnim. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene