Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nedobrodošlo iznenađenje"

Ured Amnesty Internationala u Moskvi zatvoren bez objašnjenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski službenici su bez upozorenja zapečatili moskovski ured Amnesty Internationala, objavila je ta organizacija.

Aleksander Artemjev, član organizacije, rekao je kako su službenici zapečatili ulaz u ured, promijenjene su brave, te je isključena struja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

Kod ureda je ostavljena službena poruka u kojoj piše da je zgrada gradsko vlasništvo i da nitko ne smije ući u nju bez pratnje službenih osoba.

John Dalhuisen, direktor Amnesty Internationala za Europu, izjavio je kako ne zna što je natjeralo Moskvu na taj čin kojeg je nazvao "nedobrodošlim iznenađenjem".

"Ako uzmemo u obzir trenutnu klimu za civilno društvo u Rusiji, jasno je da postoje brojna plauzibilna objašnjenja, no prerano je za donošenje zaključaka", priopćio je Dalhuisen, te dodao kako rade na pronalasku što bržeg rješenja za novonastalu situaciju.

Amnesty International, organizacija osnovana u Londonu, često kritizira ruske vlasti zbog kršenja ljudskih prava, te tvrdi da su ispunili sve obaveze kao zakupac zgrade u Moskvi.

Udruge koje se bore za ljudska prava, koja primaju sredstva iz inozemstva, te su kritična prema Moskvi, zadnjih su godina pod pritiskom ruskih vlasti, a neke su proglašene "stranim agentima". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene