455716
455716
455716
455716
455716

Ured Amnesty Internationala u Moskvi zatvoren bez objašnjenja

  • , 02.11.2016., 15:59
  • Autor:
  • komentara

Općinski službenici su bez upozorenja zapečatili moskovski ured Amnesty Internationala, objavila je ta organizacija.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

Aleksander Artemjev, član organizacije, rekao je kako su službenici zapečatili ulaz u ured, promijenjene su brave, te je isključena struja.

Kod ureda je ostavljena službena poruka u kojoj piše da je zgrada gradsko vlasništvo i da nitko ne smije ući u nju bez pratnje službenih osoba.

John Dalhuisen, direktor Amnesty Internationala za Europu, izjavio je kako ne zna što je natjeralo Moskvu na taj čin kojeg je nazvao "nedobrodošlim iznenađenjem".

"Ako uzmemo u obzir trenutnu klimu za civilno društvo u Rusiji, jasno je da postoje brojna plauzibilna objašnjenja, no prerano je za donošenje zaključaka", priopćio je Dalhuisen, te dodao kako rade na pronalasku što bržeg rješenja za novonastalu situaciju.

Amnesty International, organizacija osnovana u Londonu, često kritizira ruske vlasti zbog kršenja ljudskih prava, te tvrdi da su ispunili sve obaveze kao zakupac zgrade u Moskvi.

Udruge koje se bore za ljudska prava, koja primaju sredstva iz inozemstva, te su kritična prema Moskvi, zadnjih su godina pod pritiskom ruskih vlasti, a neke su proglašene "stranim agentima". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se