Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uragan u Bangladešu odnio najmanje 3 tisuće života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri dana nakon što je uragan Sidr u Bangladešu ubio više od tri tisuće ljudi, spasilačke ekipe u ponedjeljak i dalje traže po udaljenim područjima uz obalu i dijele pomoć milijunima preživjelih.

- Opseg tragedije vidljiv je dok hodate po razorenim selima, kaže humanitarac Mohammad Selim u Bagerhatu, teško stradalome području. 

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Slika nije dostupna Bangladeš strahuje od porasta broja mrtvih

- Često se čini kao da smo u dolini smrti, javlja Reuters.

Potvrđeni broj mrtvih do ponedjeljka se popeo na 3.113. Ozlijeđene su 3.322 osobe, a 1.063 su nestale, rekao je novinarima u Dhaki potpukovnik Main Ullah Chowdhury.

Prema njegovim riječima, dva zrakoplova C-130 američkih marinaca stigla su u nedjelju navečer u Dhaku s medicinskim potrepštinama.

Mediji javljaju da je broj poginulih već prešao 3.500, a još će i
rasti.

Crveni polumjesec Bangladeša upozorava da bi moglo biti i deset tisuća poginulih kad spasilačke ekipe stignu do udaljenih otoka, javlja Associated Press.

Predsjednik Crvenoga polumjeseca Mohammad Abdur Rob kaže da je ta procjena nastala na temelju podataka koje dobiva od tisuća dobrovoljaca koji sudjeluju u spasilačkoj operaciji diljem zemlje.

Prijelazni čelnik Bangladeša, obnašatelj dužnosti premijera
Fakhruddin Ahmed u ponedjeljak je posjetio stradala područja, žrtvama dijelio pomoć u hrani i obećao pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene