Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pale burze

MEKSIKO ZAHVATIO 'URAGAN' ZVAN TRUMP "Ne namjeravamo platiti izgradnju zida prema SAD-u"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobjeda Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima poljuljala je meksičku burzu i valutu pesos, dok vlada tvrdi da je sve pod kontrolom, a predsjednik Enrique Pena Nieto je nazvao Trumpa kako bi mu čestitao na pobjedi i tijekom "srdačnog razgovora" pozvao ga da se sastanu prije nego u siječnju preuzme dužnost u Bijeloj kući.

"Čestitam Sjedinjenim Državama na izbornom procesu i ponavljam novoizabranom predsjedniku da sam spreman na suradnju u korist naših bilateralnih odnosa", napsiao je Pena Nieto na društvenoj mreži Twitter.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: AFP) POTVRDILA BIJELA KUĆA Trump će proglasiti izvanredno stanje u SAD-u da bi financirao izgradnju zida na granici s Meksikom Donald Trump (Foto: AFP) Nije bilo po njegovom Trump naprasno prekinuo sastanak: ''Još jednom smo bili svjedoci hira jer nije mogao dobiti što je htio"

"Meksiko i Sjedinjene Države su prijatelji, partneri i saveznici koji moraju nastaviti suradnju radi konkurentnosti i razvoja Sjeverne Amerike", dodao je.

Meksička burza je ujutro pala za 3,18 posto, a pesos je prije zatvaranja pao za 7,18 posto zbog straha od posljedica Trumpove pobjede za gospodarstvo zemlje. Istovremeno je ministrica vanjskih poslova Claudia Ruiz Massieu izjavila na kanalu Televisa da Meksiko ne namjerava platiti izgradnju zida na granici prema SAD-u.

Predsjedniku Enrique Pena Nietu su bile upućene oštre kritike kada je u Ciudad de Mexicu 31. kolovoza primio tadašnjeg republikanskog kandidata Donalda Trumpa ne osudivši otvoreno njegove izjave o meksičkim migrantima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene