Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čupao stabla i trgao dalekovode

Uragan odsjekao desetke sela u Hondurasu, krenuo prema Belizeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Richard obarao je stabla i trgao dalekovode u Hondurasu i nastavio se kretati prema Belizeu, priopćio je Nacionalni centar SAD-a za uragane.

Najsnažniji vjetrovi oluje dosizali su 140 kilometara na sat a uragan se nalazio oko 100 kilometara istočno od Belize Cityja do kojega bi trebao stići kasnije u nedjelju.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

Uragan Richard bi potom trebao proći preko južnog Meksika a neki meteorolozi predviđaju i mogućnost da Richard skrene na sjever prema naftnim postrojenjima SAD-a.

Američki Nacionalni centar za uragane je, međutim, rekao da oluja vjerojatno neće jačati kada uđe u Meksički zaljev.

Vlasti Hondurasa su rekle da je Richard prekinuo opskrbu strujom na nekim područjma te da su blatne bujice odsjekle nekoliko desetaka sela.

>> Atlantiku prijeti Igor, najrazorniji uragan

'Hvala Bogu nemamo ozbiljnih šteta, poginulih ili ozlijeđenih', rekao je LIzanrdo Rosales, čelnik honduraškog odbora službi za izvanredna stanja. Očekuje se da će uragan najsnažnije pogoditi Belize. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene