Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve jača i jača

Uragan Irena bliži se Bahamima i SAD-u, do kraja dana mogao bi prerasti u 3. kategoriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Irena kretao se jutros u pravcu Bahama, nakon što je ojačao iznad britanskog arhipelaga Turks i Caicos, i trebao bi doseći američku obalu krajem tjedna.

S vjetrom jačine 175 km/h, uragan je zadobio jačinu 2 na ljestvici Saffir-Simpson koja ima pet razina, javlja Nacionalni centar za uragane (NHC) smješten u Miamiju koji je upozorio da bi uragan još mogao dobiti na snazi.

'Predviđamo pojačanje uragana te bi Irena mogla postati veliki uragan tijekom dana', javlja NHC. Jutros se Irena nalazila iznad otočja Turks i Caicos, 595 km jugoistočno od Nassaua (Bahami), i napredovao je brzinom od 14 km/h u pravcu jugoistočne obale SAD-a, prema najnovijim podacima NHC-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Uragan Dorian (Foto: AFP)1 Raste broj mrtvih Najmanje 20 poginulih u naletu uragana na Bahame: "Sve je uništeno. Gledali smo kako nam vjetar odnosi krov i plakali" Psi u kući Chelle Phillips (Foto: Chella Phillips/Voiceless Dogs of Nassau) - 1 ''srce mi se slama'' Ljubiteljica životinja gotovo 100 pasa sklonila u svoj dom i spasila od sigurne smrti u uraganu Dorian

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene