448880
448880
448880
448880
448880

KAOS ZBOG URAGANA Hermina poharala Floridu

Uragan Hermina poharao je Floridu.

 
 
 
 
Velika šteta od uragana (Video: Reuters)
Velika šteta od uragana (Video: Reuters)

Uragan Hermina izazvao je kaos diljem američke savezne države Floride u petak prouzročivši prekid opskrbe električnom energijom i poplave nakon čega se pretvorio u tropsku oluju koja je harala atlanskom obalom a jaki vjetar i olujne oborine i dalje traju u Južnoj i Sjevernoj Karolini.

Prvi uragan koji je pogodio Floridu u 11 godina, Hermina je zahvatila obalu u petak ujutro u blizini zaljeva grada St. Marks, 30 kilometara južno od glavnog grada Tallahasseea, te izazvala odrone tla uz vjetar od 130 kilometara na sat i obilne oborine u obalnom području.

Zbog silovitih pljuskova i visokih valova neka područja ostala su pod vodom, a evakuacije su naređene u dijelovima pet sjeverozapadnih okruga Floride.

Lokalne vlasti rekle su da je do podneva bez struje ostalo blizu 300.000 domova i poslovnih prostora.

Vlasti su objavile da je u olujnom nevremenu život izgubio beskućnik u Ocali, na sjeveru Floride, kad se na njegov šator srušilo iščupano drvo. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se