Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula jedna osoba

Uragan Alex pogodio Meksiko, izbjegao naftna polja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Alex pogodio je u srijedu meksikansku obalu južno od granice sa Sjedinjenim Državama, plaveći gradove u unutrašnjosti, ali je ova snažna oluja ostala daleko od naftnih polja na olakšanje tržišta sirovom naftom.

Uragan kategorije 2 omeo je napore da se stavi pod kontrolu veliko izlijevanje nafte iz bušotine BP-ja kod obale Louisiane, a njegovi vjetrovi s brzinom od 165 km/h čupali su drveće i obrušili se na meksički lučki grad Matamoros koji se nalazi naspram Brownsvillea u Teksasu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško stanje Od posljedica uragana u Meksiku umrlo 12 osoba, tisuće bez vode Slika nije dostupna Velika aukcija Giganti se domogli iračkih naftnih polja

Kiša prvog uragana na Atlantiku u sezoni 2010. koji je dobio ime preplavila je plaže i ulice a stanovnici natopljenih meksičkih gradova u saveznoj državi Tamaulipas potražili su skloništa pred 3 metra visokim valovima. Jedan čovjek je poginuo u srijedu u industrijskom gradu Monterrey u unutrašnjosti kada se njegova kuća srušila pod obilnim kišama koje su već poplavile ceste u ovom gradu. Alex je uzrokovao smrt desetak ljudi u Središnjoj Americi tijekom vikenda. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene