Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samoubojstvo uživo

Upucao se u glavu pred televizijskim kamerama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši policijski zapovjednik, tražen zbog zločina protiv čovječnosti, upucao se pištoljem u glavu pred televizijskim kamerama.

Mario Ferreyra davao je intervju za jednu argentinsku televiziju, nedaleko od svoje kuće u sjevernoj provinciji Tucuman, kada je na njegovo imanje došao pilicajac koji ga je trebao uhititi, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva" Slika nije dostupna Odlutao, dolutao VIDEO Izvještavali o nestalom muškarcu, a on im se pojavio u kadru

Ferreyra je tijekom intervjua rekao kako nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret te da nije počinio nikakav zločin.

Tada je poručio svojoj supruzi, Mariji, da će je zauvijek voljeti, izvukao pištolj iz čizme i upucao se u glavu.

Kamera televizije Cronica, za koju je sniman intervju, i dalje je snimala, a sve je išlo u program uživo, pa čak i kada se počela okupljati šokirana obitelj žrtve.

Policajac koji je krenuo uhititi Ferreyra počeo je trčati prema njemu, ali je bilo prekasno. Nesretni je muškarac već bio mrtav. 

Ferreyra je optužen za otmicu i maltretiranje tijekom vojne diktature u Argentini, od 1976. do 1983. godine.

Žrtvina obitelj tvrdi da je samoubojstvo dio 'pakta šutnje', jer bivši zapovjednik policije nije želio svjedočiti protiv nekadašnjih kolega i optužiti ih za otmice i ubojstva nekih od desetak tisuća Argentinaca, koji su poginuli tijekom razdoblja poznatog i kao 'Prljavi rat'. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene