Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Centralnim bankama

Upozorenje stručnjaka: Digitalne valute ranjive su na cyber napade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Digitalne valute mete su globalnim kriminalnim aktivnostima upozorio je FED.

Službenici Američkih federalnih rezervi (FED) upozorili su centralne banke koje izdaju digitalne valute, jer su one ranjive na cyber napade i kriminalne aktivnosti po pitanju štićenja privatnosti, o kojima se još treba raspravljati, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo PR Kako trgovati cijenom Bitcoina Bitcoin ponovo počinje rasti nakon dostizanja šestomjesečnog minimuma PR Kako trgovati cijenom Bitcoina Bitcoin dosegao novi rekord: 1 Bitcoin sada vrijedi preko 60.000 dolara

''Digitalna valuta koju je izdala centralna banka mogla bi biti globalna meta za cyber napade, cyber protuterorizam i cyber krađe'', rekao je guverner FED-a Jerome Powell na konferenciji o tehnologiji plaćanja.

Digitalna valuta kao što je bitcoin bila bi ''primarna meta'' globalnim kriminalnim aktivnostima, uključujući pranje novca, napomenuo je Powell.

Dodaje da bi centralne banke trebale pratiti izdavanje digitalne valute, ali bi mogle podignuti značajne zabrinutosti po pitanju privatnosti te bi to moglo smanjiti njegovu primamljivost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene