Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UPOZORENJE SAD-a: "Europi prijete teroristički napadi tijekom blagdana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department izdao je upozorenje za američke građane na povećani rizik od terorističkih napada diljem Europe tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

U upozorenju se poziva Amerikance da "budu oprezni na blagdanskim događajima na otvorenome i prigodnim sajmovima" te se ističe kako bi turisti trebali izbjegavati velike gužve, ako je moguće".

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Benjamin Netanyahu nezadovoljstvo situacijom SAD nezadovoljan politikom Izraela: Uvodi nove sankcije

State Department skreće pažnju na navodno "vjerodostojnu informaciju" da tzv. Islamska država, al-Kaida i njihovi suradnici "nastavljaju planirati terorističke napade u Europi, s fokusom na nadolazeće blagdane i s tim povezane događaje".

U upozorenju se podsjeća na terorističke napade u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Turskoj ranije tijekom godine.

State Department redovito poziva Amerikance na oprez kada se nalaze u inozemstvu, čemu pribjegava radije negoli ozbiljnom upozorenju da se ne putuje na neko odredište, koje koristi kada je u pitanju neposredna prijetnja. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene