Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uoči dolaska američkog izaslanika Pakistan oslobodio Bhutto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistan je oslobodio oporbenu čelnicu Benazir Bhutto iz kućnoga pritvora neposredno prije dolaska u posjet američkog diplomata koji želi predsjednika Perveza Musharrafa nagovoriti na ukidanje izvanrednoga stanja.

Zamjenik američke državne tajnice John Negroponte u subotu će se sastati s generalom Musharrafom i očekuje se da će ga nagovarati da ukine izvanredno stanje koje je uveo prije dva tjedna, te da oslobodi tisuće pritvorenih i održi izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak ostaje zatvorena Mianmar ukinuo kućni pritvor Suu Kyi Slika nije dostupna Suu Kyi sudu: 'Nisam prekršila propise kućnog pritvora'

Većina oporbenih čelnika u pritvoru je, a i odvjetnici i aktivisti
oporbe i borci za ljudska prava.

Benazir Bhutto, koja je u Lahoreu u kućnome pritvoru bila od utorka kako ne bi predvodila prosvjedni marš, napala je Musharrafa čim je puštena.

'U izvanrednome stanju nema slobodnih i poštenih izbora. Nema slobodnih i poštenih izbora ako je zapovjednik vojske predsjednik države. Nema slobodnih i poštenih izbora uz sadašnje izborno povjerenstvo', rekla je Benazir Bhutto na konferenciji za novinare u Lahoreu.

Asma Jahangir, predsjednica pakistanskoga nezavisnog povjerenstva za ljudska prava i oštra kritičarka predsjednika Musharrafa, i sama pritvorena čim je uvedeno izvanredno stanje, u petak je viđena kako ulazi u kuću Benazir Bhutto u Lahoreu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene