Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mimoišli ga fotoreporteri

Unuk sjevernokorejskoga diktatora stigao u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski državljanin Kim Han Sol, za kojega mediji navode da je unuk sjevernokorejskog diktatora Kim Jong Ila, stigao je u u srijedu poslije podne u Bosnu i Hercegovinu gdje će studirati na Koledžu ujedinjenoga svijeta sa sjedištem u Mostaru.

Sjevernokorejac Kim stigao je redovitim letom iz Beča u sarajevsku zračnu luku, potvrdila je glasnogovornica granične policije BiH Sanela Duljković.

Po njezinim riječima, šesnaestogodišnji mladić nije imao nikakvih privilegija prigodom ulaska u BiH, no novinari i fotoreporteri su ga mimoišli na zračnoj luci zbog prave euforije koja vlada zbog toga što su s istim zrakoplovom stigli nogometaši Bosne i Hercegovine koji su u utorak navečer igrali utakmicu u Parizu protiv Francuske.

Uprava UWC-a potvrdila je kako je šesnaestogodišnjak odmah nakon dolaska odvezen u Mostar gdje bi se trebao školovati dvije godine. Kim Han Sol je dulje vremena čekao da mu vlasti BiH odobre vizu za boravak u ovoj zemlji, jer je nastava na koledžu započela 1. rujna. Predstavnici UWC-a niti vlasti BiH nisu potvrdile je li Kim Han Sol unuk sjevernokorejskog diktatora.

Predsjednik zaklade UWC-a David Sutcliffe ocijenio je posebno značajnim što će prvi put jedan učenik iz Sjeverne Koreje pohađati koledž u Mostaru koji je simbol razaranja a danas ponovne izgradnje suživota. (Hina)

Pročitajte i ovo Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru" Slika nije dostupna Stiže na Koledž ujedinjenog svijeta Unuk Kim Jong Ila zatražio BiH vizu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene