Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje preživjelih i dalje teško

Unatoč strašnim opeklinama Galimov odšetao s mjesta pada zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje Galimova i člana posade Aleksandra Sizova je i dalje kritično, izvijestilo je rusko ministarstvo zdravstva.

Policajci koji su nakon pada zrakoplova s hokejašima Lokomotiva stigli na mjesto nesreće kažu kako je Aleksandar Galimov, unatoč teškim opeklinama, odšetao s mjesta pada zrakoplova.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Nove optužbe "Uz Srbe na meti su i Hrvati": Lavrov sasuo nove optužbe na račun Zapada i otkrio tko je najveći trenutačni neprijatelj Rusije Slika nije dostupna Ozlijeđeni i dalje kritično Mjesec dana prije nesreće na zrakoplovu zamijenjen jedan od tri motora

'Nema promjena. Stanje je i dalje iznimno teško', kazao je dužnosnik ministarstva za RIA novosti.

Policajci koji su nakon pada zrakoplova prvi stigli na mjesto nesreće kažu kako je Galimov, unatoč teškim opeklinama na 90 posto tijela, odšetao s mjesta pada zrakoplova.

Mediji izvještavaju i kako je Galimov razgovarao s ocem i još nekim članovima obitelji nakon što je dopremljen u bolnicu.

Zrakoplov Yak-42 srušio se u srijedu ubrzo nakon polijetanja iz zračne luke Jaroslavlj. U zrakoplovu je bilo ukupno 45 osoba, 37 putnika i 8 članova posade. Poginulo je 36 hokejaša i članova stručnog stožera te 7 članova posade.

Ruski avijacijski stručnjaci još moraju utvrditi uzrok nesreće, a istraga će, prema najavama, potrajati najmanje tjedan dana.

Kako je jedan od mogućih uzroka pada i loše gorivo zračna luka u Jaroslavlju je dobila zabranu uporabe zaliha  dok ne završi istraga.

Pronađene su obje crne kutije iz zrakoplova, no magnetske vrpce su i dalje mokre, pa se ne mogu upotrijebiti dok se ne osuše.

Do sada je službeno identificirano 39 žrtava, a na preostale 4 obavit će se potrebni DNK testovi kako bi se utvrdio i njihov identitet. Interfax je objavio kako još nisu identificirana tijela njemačkih i latvijskih državljana. 

Osim ruskih hokejaša poginulo je i svih 11 stranih igrača i trenera u sastavu Lokomotiva. Među njima i kanandski trener Brad McCrimmon, legendarni slovački hokejaš Pavol Demitra, švedski vratar Liv Stefan, trojica čeških reprezentativaca Jan Marek, Karel Rachunek i Josef Vašiček, te igrači iz Njemačke, Bjelorusije, Latvije i Ukrajine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene