Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krše policijski sat

Unatoč policijskom satu: Ovako Egipćani prkose svom predsjedniku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici gradova uz Sueski kanal odlučili su se na masovno kršenje policijskog sata te su izašli na ulice plešući i igrajući nogomet.

U ponedjeljak je egipatski predsjednik Mohamed Mursi uveo policijski sat zbog čestih nereda koji se u posljednje vrijeme odvijaju na ulicama te zemlje. Policijski sat odnosi se na gradove uz Sueski kanal - Ismailiju, Suez i Port Said, a tko ga prekrši može očekivati skoro uhićenje.

Pročitajte i ovo Dobra predviđanja za turističku sezonu buking u Skandinaviji Baby Lasagna napravio je još jednu sjajnu stvar: "Požurite potražiti smještaj!" Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene

>> Egipatska oporba odbila razgovore s Mursijem, nasilje se nastavlja

Jučer navečer je stanovnicima tih gradova prekipjelo te su masovno izašli na ulice, te plešući, pjevajući i igrajući nogomet prkosili odredbi predsjednika svoje zemlje. 'Stanovnici ovih gradova su revolucionari. Ne treba nam policijski sat niti išta slično. Mi smo srce Egipta', rekao je jedan stanovnik Ismailije.

Podsjetimo, jučer je i šef egipatske vojske upozorio kako je zemlja na rubu raspada zbog uličnih nereda vezanih uz drugu godišnjicu revolucije i smjene vlasti. Ti su neredi odnijeli 52 života, piše Reuters.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene