Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladini zatvori

UN: Mučenje zarobljenika u sirijskim zatvorima sve češća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN upozorava na mučenja u Siriji, u dokumentu na osam stranica, stručnjaci su razgovarali s 38 žrtva mučenja koje donose stravična svjedočanstva.

Visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Navi Pillay osudila je u ponedjeljak često mučenje zarobljenika u sirijskim zatvorima i pritvornim centrima nekih oružanih skupina.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Strahote u Siriji: Djecu muče elektrošokovima, čupaju im nokte, siluju..

Izvješće upozorava na široke razmjere mučenja i zlostavljanja u vladinim zatvorima, kao i u pritvornim centrima nekih oružanih skupina kao što su Islamska država u Iraku i na Levantu, Front al-Nosra, Ahrar al-Šam, Asifat al-Šamal i Liva al-Tavhid.

Ljude se često drži u pritvoru u tajnosti, na neodređeni rok i često ih se prebacuje iz jednog centra u drugi, a muči ih se na sve zamislive način. Mučenje širokih razmjera po UN-u je zločin protiv čovječnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene