Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema dovoljno novca

UN prisiljen smanjiti porcije hrane izbjeglicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN upozorava da gladna djeca ne trpe samo fizički nego da im usporen rast stvara socijalne i ekonomske probleme do kraja života.

Humanitarne agencije Ujedinjenih naroda u utorak su objavile da su smanjile dodjelu pomoći u hrani za gotovo osamsto tisuća izbjeglica u Africi jer zemlje donatori nisu uplatile dovoljno novca.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

To stanje posebno ugrožava djecu koja bi mogla imati trajna mentalna i fizička oštećenja počnu li jesti i manje od današnje minimalne količine hrane, rekao je Antonio Guterres, visoki povjerenik UN-a za izbjeglice.

'Kvantni skok broja izbjeglica': Krajem 2013. bilo ih je 51 milijun, ove godine još više

Guterres i voditeljica Svjetskog programa za hranu (WFP) Ertharin Cousin pozvali su donatore da uplate 186 milijuna dolara kako bi njihove organizacije mogle odustati od smanjenja koje je na snazi posljednjih godinu dana.

"Mnogi izbjeglice u Africi preživljavaju uz pomoć WFP-a, a sad i oni trpe zbog smanjenog financiranja", rekla je Cousin.

Oko 450 tisuća izbjeglica u Srednjoafričkoj Republici, Čadu i Južnome Sudanu dobivaju upola manje pomoći u hrani, objavio je UN.

U jednom danu u Italiju stiglo 2000 spašenih imigranata

U Čadu je najgore jer ondje izbjeglice iz Južnog Sudana preživljavaju s 850 kalorija na dan, umjesto s 2100 koliko WFP smatra da bi trebali dobiti. Izbjeglicama u Burkini Faso, Gani, Liberiji, Mauretaniji, Mozambiku i Ugandi porcije su smanjene od pet do 44 posto.

UN upozorava da gladna djeca ne trpe samo fizički nego da im usporen rast stvara socijalne i ekonomske probleme do kraja života. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene