Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjenila ga Ivette

Jedno je ime maknuto s popisa imena uragana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor stručnjaka Svjetske meteorološke organizacije, UN-ove specijalizirane institucije čije je sjedište u Ženevi, odlučio je u petak konsenzusom povući "Isis", jednu od kratica terorističke skupine Islamska država s popisa imena uragana.

"Isis" koji je bio na popisu uragana koji stižu u regiju Sjevernog Pacifika 2016. zamijenila je "Ivette", objasnila je glasnogovornica te institucije Claire Nullis.

Pročitajte i ovo Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati Pripadnici brigade Hamasa (Foto: AFP) Krivi za krvav napad? Otimali, dijelili streljivo i ubijali u Izraelu, a svi su radnici UN-a: Otkriveni detalji teških optužbi protiv agencije u Gazi

"Isis", velika egipatska božica je jedna od engleskih kratica džihadističke skupine Islamska država (IS) čiji su atentati redovno na naslovnicama dnevnih listova i od njih strahuju civili u Iraku i Siriji.

Odluka je donesena konsenzusom stručnjaka koji se sastaju svake godine da bi analizirali proteklu sezonu uragana i po potrebi micali imena s popisa uragana.

Ove godine sastali su se u Kostariki od 13. do 17. travnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene