Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UN: Ponašanje Eritreje prema mirovnim snagama je neprihvatljivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedavajući Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda izjavio je u srijedu da se sve članice Vijeća slažu da je ponašanje Eritreje prema mirovnim snagama UN na njezinoj spornoj granici s Etiopijom "u potpunosti neprihvatljivo".

Ujedinjeni narodi su skoro u potpunosti povukli oko 1.700 pripadnika mirovnih snaga i promatrača sa eritrejsko-etiopske granice nakon što su vlasti u Asmari prekinule dostavu goriva mirovnjacima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Zagrebu se potukli Amerikanac i Britanac Slika nije dostupna NATO pokrenuo opsežnu akciju na jugu Afganistana

Međutim, južnoafrički veleposlanik pri UN-u Dumisani Kumalo je rekao da Vijeće priznaje da je potrebno pozabaviti se političkom i pravnom pozadinom spora oko granice između Eritreje i Etiopije.

Godine 2002. neovisno povjerenstvo za spornu granicu dalo je ključni grad Badme Eritreji, što je Etiopija odbila prihvatiti.

Eritreja i Etiopija spore se oko granice otkad je Eritreja postigla neovisnost od vlade u Adis Abebi 1993. nakon tridesetogodišnjeg gerilskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene