Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u Siriji

UN osudio napade na veleposlanstva u Sirija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je snažno osudilo napade provladinih prosvjednika na strana veleposlanstva u Siriji i pozvalo Damask da zaštiti diplomatske objekte i osoblje.

Prosvjednici su u subotu navečer napali tursko i saudijsko veleposlanstvo u Damasku, francuski počasni konzulat u Latakiji i diplomatske urede u Aleppu.

Sirijski ministar vanjskih poslova Walid Moualem ispričao se u ponedjeljak za napade koji su se dogodili nakon što je Arapska liga objavila da suspendira Damask zbog obračuna s prosvjednicima predsjednika Bašara al-Asada.

‘Članice Vijeća sigurnosti najoštrijim riječima osudili su napade na nekoliko veleposlanstava i konzulata u Siriji’, stoji u izjavi toga tijela.

Članice vijeća su ‘ponovile svoj poziv sirijskim vlastima da zaštite diplomatsku i konzularnu imovinu i osoblje i da glede toga u potpunosti poštuju svoje međunarodne obveze’, dodaje se u izjavi.

Vijeće je sličnu izjavu dalo u srpnju nakon što su prosvjednici napali veleposlanstva SAD-a i Francuske u Damasku. (Hina)

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene