Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg pred vojskom

UN: 66.000 osoba raseljeno zbog borbi u pokrajini Alep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 66.000 osoba raseljeno je zbog nedavnih borbi na različitim bojišnicama u pokrajini Alep na sjeveru Sirije, objavio je u nedjelju UN.

"Ta brojka uključuje gotovo 40.000 ljudi raseljenih iz Al-Baba i susjednog grada Tadefa, te njih još 26.000 iz mjesta istočno od Al-Baba", objavio je Ured za koordinaciju humanitarnih djelatnosti UN-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Izbjeglice Polarizirani svijet Najveći godišnji skok prisilnog raseljavanja u povijesti, UN krivi posebni "paket": "Postoje pitanja koja zabrinjavaju"

Al-Bab je bio važno uporište Islamske države na sjeveru Sirije a ponovnu kontrolu preuzele su 23. veljače zajednički turske snage i sirijski pobunjenici, nakon tjedana žestokih borbi.

Snage režima Bašara al Asada uz potporu zrakoplovstva Sirije i Rusije vode također od siječnja ofenzivu kako bi u potpunosti protjerali džihadiste IS-a iz jugoistočnog dijela pokrajine Alep.

Po UN-u, "39.766 osoba iz Al-Baba pobjeglo je iz grada u druge sektore na sjeveru pod kontrolom drugih pobunjeničkih skupina".

UN strahuje za njihove živote zbog bombi i eksplozivnih naprava koje je ostavio IS na tom području.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je u subotu da je više od 30.000 civila, uglavnom žena i djece, pobjeglo tijekom proteklog tjedna pred nadiranjem sirijske vojske na istoku provincije Alep. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene