Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajac ubio Konstantina Popova

Policajac seksualno napao i ubio novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan ruski novinar umro je nakon što je pretučen u policijskom pritvoru, izjavile su vlasti i njegove kolege, a prenose svjetske novinske agencije.

Kolega preminulog novinara u sibirskom gradu Tomsku, oko 3.100 kilometara istočno od Moskve, rekao je da se radi o Konstantinu Popovu (47), javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Vladimir Putin Dvoje je otrovano Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo

Ruski mediji javljaju da je novinar umro nakon gotovo dvotjedne kome u koju je pao nakon što je pretučen i seksualno napadnut u policijskoj postaji u koju je priveden na triježnjenje. Hospitaliziran je 4. siječnja s teškim unutarnjim ozljedama.

Ubio ga zbog stresa uzrokovanog kompliciranim obiteljskim životom

Protiv policijskog časnika Alekseja Mitjajev podignuta je optužnica zbog premlaćivanja. On je rekao da je napao novinara zbog stresa prouzročenog kompliciranim obiteljskim životom. Naime, navodno je živio dvostrukim životom - ima suprugu, ljubavnicu i troje male djece - bračne i vanbračne.

Ruski mediji navode samo da je novinar imao 47 godina, a njegov identitet nisu otkrili zbog istrage koja još traje. Mitjajev se navodno predao uskoro nakon što se u javnosti doznalo za incident. Mogao bi dobiti do 10 godina zatvora ako bude osuđen. Odmah je otpušten iz policije.

Niz visokih policijskih dužnosnika, uključujući šefa policijske postaje i njegovog zamjenika, podnijeli su ostavke nakon incidenta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene