Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvorac Jacka Ryana

Umro je Tom Clancy (66), majstor špijunskog trilera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki pisac Tom Clancy (66), najpoznatiji po serijalu špijunskih trilera o CIA-inom analitičaru Jacku Ryanu, umro je u bolnici u Baltimoreu.

Umro je Tom Clancy (66), jedan od najpoznatijih suvremenih američkih pisaca, objavio je New York Times.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Publika Clancyja najviše zna po serijalu špijunskih trilera o analitičaru CIA-e Jacku Ryanu, koji je poslužio kao predložak za nekoliko filmova, uključujući 'Lov na Crveni oktobar' i 'Patriotske igre'.

BBC javlja da je Clancy umro u bolnici u Baltimoreu.

Njegov prvi objavljeni roman bio je 'Lov na Crveni oktobar' (1984.) i odmah je prodan u više od pet milijuna primjeraka. Šest godina kasnije glavnog junaka Jacka Ryana u istoimenom je filmu utjelovio Alec Baldwin.

Ryana je u dva filmska uratka odigrao Harrison Ford, a u još jednom i Ben Affleck. U prosincu bi u kina trebao stići i najnoviji film o Jacku Ryanu, kojega je režirao Sir Kenneth Branagh.

Clancy je tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća osnovao i tvrtku Red Storm Entertainment, koju je kasnije kupio gamerski gigant Ubisoft. U toj je tvrtki po njegovim idejama razvijeno nekoliko iznimno popularnih videoigrica , uključujući 'Splinter Cell', 'Ghost Recon' and 'Rainbow Six'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene