Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suzama objavio potpredsjednik

Umro je Hugo Chavez!

Potvrđena je informacija da je umro predsjednik Venezuele Hugo Chavez. Nekoliko sati prije objave njegove smrti održan je izvanredni sastanak državnog vrha na kojem je rečeno da je Chavez vjerojatno otrovan.

Potpredsjednik Venezuele na izvanrednoj konferenciji za novinare u suzama je objavio kako je Hugo Chavez mrtav.
Prije toga održan je izvanredni sastanak državnog vrha Venezuele gdje je Maduro rekao kako je Hugo Chavez 'otrovan poput Jasera Arafata' te da je u državi na djelu 'sabotaža'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priznanje s vrha Chavez se bori za život: 'Razbolio se jer je dušu i tijelo dao za narod' Slika nije dostupna Liječenje nastavlja doma Chavez se vratio u Venezuelu, na Twitteru napisao: 'Hvala ti Bože!!'

Iako je vijest objavljena danas, neki stanovnici Venezuele rekli su kako je laž da je predsjednik tek sada umro i da oni vjeruju da je mrtav već danima. Drugi ga pak oplakuju, a kada su čuli da je umro trubili su automobilima.  Prije službene potvrde smrti venezuelanski ministar informiranja Ernesto Villegas rekao je da je 58-godišnji Hugo Chavez u toliko teškom stanju da se može kazati kako je trenutno 'između Krista i života'. Villegas je pri tom napomenuo kako je Chavez pri svijesti, ali da je njegovo stanje krajnje delikatno jer se pojavila 'nova, teška infekcija' respiratornog sustava. Nekoliko sati nakon toga objavljeno je da je predsjednik izgubio bitku za život.
'Otrovali su ga kao Jasera Arafata!'

'Otrovali su ga kao Jasera Arafata!'

Maduro je, među ostalim, Chavezove političke protivnike optužio da su predsjednika otrovali te da je karcinom koji mu je dijagnosticiran još 2009. godine zapravo rezultat napada na njega. 'Otrovali su ga baš kao i Jasera Arafata', rekao je Maduro, koji je kasnije spomenuo i urotu u vojsci. Napomenuo je da je u ovom trenutku ključno da vojska ostane lojalna državnoj vlasti.

Nakon što je saznao za smrt Chaveza o kojoj su ga prilikom konferencije za novinare obavijestili novinari, glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban ki Moon rekao je da izražava sućut obitelji i stanovnicima Venezuele zbog gubitka predsjednika.  Objavljeno je kako je zbog protuvladinog djelovanja iz Venezuele protjeran američki diplomatski ataše. Maduro kaže kako su u tijeku posebne mjere protiv 'sabotaže' koja je na djelu.
Chavez je posljednji put viđen na fotografijama objavljenima sredinom veljače, nakon četvrte operacije na Kubi. U međuvremenu se vratio u Venezuelu gdje su ga liječili u vojnoj bolnici u Caracasu.

Chavez je u Havanu na operaciju zbog tumora otišao 11. prosinca 2012. godine. Bila je to četvrta operacija u 18 mjeseci. U Venezuelu se vratio u veljači, što je i objavio na svom Twitter profilu.

Prije nekoliko dana bivši veleposlanik Paname Guillermo Cochez, rekao je da je Chavez klinički mrtav još od prosinca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene