Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak

Preminuo autor legendarnog stripa "Dylan Dog"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan od najpoznatijih talijanskih crtača stripova Luigi Picatto, crtač lika iz popularnog stripa "Dylan Dog" preminuo je u 69. godini.

Luigi Piccatto, jedan od najpoznatijih talijanskih karikaturista, preminuo je u Astiju u 69. godini života  Rođen u Torinu 1954., Piccatto je počeo crtati stripove 1970-ih.

Godine 1977. napustio je studij medicine kako bi se u potpunosti  posvetio stripu, debitirajući u Corrier Boyu sa serijom Chris Lean. Zatim je crtao  za Skorpio i Lanciostory te za Edifumettov časopis Jeans adventures , sve dok ga 1986. urednik Sergio Bonelli Editore nije kontaktirao da sudjeluje u projektu Dylan Dog, piše Rai News.

 Za strip “Dylan Dog”, čiji lik je stvorio Tiziano Sclavi, nacrtao je desetine priča, 33 u redovnim serijama, ne računajući specijale, postavši ubrzo jedan od najvoljenijih i najistaknutijih autora.

Pročitajte i ovo Anamarija Lončar Tema nostalgija U četiri grada održava se strip maraton: "Ostajem tu cijelu noć - malo ću spavati, malo odmoriti, malo crtati..."

Posljednji put njegova priča izašla je prošle jeseni u broju 15 "Dylan Dog Oldboy".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene