Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Edith Shain

Umrla medicinska sestra sa slavne fotografije proslave Dana pobjede na Times Squareu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Edith Shain, medicinska sestra koju ljubi američki mornar na slavnoj crno-bijeloj fotografiji proslave Dana pobjede na Times Squareu u New Yorku, umrla je u Los Angelesu u 91. godini, objavila je njezina obitelj.

Fotografiju je snimio Alfred Eisenstaedt i objavljena je u časopisu Life. Na njoj je uhvaćen epski trenutak američke povijesti i postala je vjerojatno najpoznatija i najreproduciranija fotografija proslave završetka Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispričali se VIDEO Pogledajte snimku zbog čijeg je emitiranja na televiziji nastala drama: "Nepažnja ekipe u produkciji" Domagoj Hajduković ZA DNEVNIK NOVE TV Hajduković nakon fotografije koja je podigla prašinu: "Pomalo je paradoksalno u 21. stoljeću morati se boriti za prava građana da nekoga vole"

>> Ponovila poljubac nakon 64 godine

Identitet sestre s fotografije nije bio poznat sve do kraja 70-ih godina kada se Shain sama pismom javila Eisenstaedtu i dokazala da se ona nalazi na fotografiji snimljenoj 14. kolovoza u New Yorku. Časopis Life pokušao je pronaći i mornara s fotografije, ali u tome nikada nije uspio. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene