Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila zvijedza u 1980-im

UMRLA ISCJELJITELJICA KREMLJA Bioenergijom liječila gotovo čitav bivši politbiro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska bioenergetičarka i tajna iscjeliteljica kremaljskih političara iz sovjetskog razdoblja Džuna Davitašvili, koja je krajem 20. stoljeća postala medijska zvijezda, umrla je u ponedjeljak u Moskvi u 65. godini, objavila je njezina obitelj.

Džuna je rođena u Krasnodaru kao Evgenija Davitašvili i "bila je tajna iscjeliteljica kremaljskih političara osamdesetih godina prošlog stoljeća, poput ženske verzije Rasputina", rekao je za AFP glazbeni producent Igor Matvijenko koji je s njom bio u braku nekoliko mjeseci krajem osamdesetih godina.

Pročitajte i ovo Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar" Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

Jedan od njezinih "klijenata" bio je nekadašnji prvi čovjek SSSR-a Leonid Brežnjev, ali brojni drugi visoki sovjetski političari, među kojima ministar vanjskih poslova Eduard Ševardnadze. Džuna nije nikada otkrivala sadržaj svojih razgovora s klijentima, kazao je Matvijenko.

G7 prijeti novim sankcijama Moskvi, no ove fotografije Merkel i Obame izazvale su veću pažnju

U vrijeme kada je bila popularna i tražena, iz Kremlja su u iscjeliteljičin stan, koji je postao ugledni salon za političare i umjetnike, stizale luksuzne limuzine, ispripovijedao je Matvijenko i rekao da su gosti na njihovu vjenčanju u središtu Moskve bili gotovo svi članovi tadašnjeg Politbiroa.

Džuna Davitašvili zadnjih je dvadesetak godina živjela povučeno. Nestala je iz javnog života nakon smrti sina koji je poginuo u automobilskoj nesreći 2001. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene