Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 86. godini

Umrla majka sirijskog predsjednika Bashara al-Assada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša prva dama i supruga Hafeza al-Assada, Basharova oca, umrla je u bolnici u prijestolnici.

Majka sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, Anisa Makhlouf, umrla je u subotu u Damasku u 86. godini, objavila su službena glasila.

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!"

Službena agencija Sana izvijestila je da je bivša prva dama i supruga Hafeza al-Assada, Basharova oca, umrla u bolnici u prijestolnici.

Po riječima njezine rodbine, odavno je bolovala i liječila se u Njemačkoj, sve dok 2012. nije uvrštena na crnu listu Europske unije s imenima istaknutih osoba sirijskog režima optuženih da potiču gušenje pobune protiv režima u ožujku 2011.

Tijekom tridesetogodišnje suprugove vladavine i zadnjih godina rata nije istupala u javnosti i rijetko se spominjala u medijima.

Anisa Makhlouf je rođena 1930. u Latakiji, na obali Sredozemnog mora, koja je središte alavita, ogranka šijitskog islama, kojemu su pripadali i ona i suprug. G. 1957. udala se za Hafeza al-Assada koji će 1970. postati apsolutni vladar Sirije i s kojim je imala petero djece, četiri sina i kćer. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene