Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elektra isključila struju

Umjesto tramvaja putnike prevozi ministar obrazovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas je Sarajevo u prometnom kolapsu nakon što je jučer isključena struja zbog neplaćenih računa.

Tako tramvaji i trolejbusi ne voze, a oni koji ovise o javnom prijevozu kasnili su na posao. U pomoć im je priskočio županijski ministar obrazovanja i znanosti Damir Marjanović, koji je svojim kombijem besplatno prevozio sve koji su to željeli.

Marjanović, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, na svom je Facebook profilu postavio obavijest svim zainteresiranima da će umjesto u ministarskom uredu tijekom dana biti za volanom svog kombija te besplatno prevoziti putnike.

'Bijeli putnički kombi marke Mercedes - Benz Vito 115 CDI kružit će na relaciji Ilidža - Vijećnica i besplatno prevoziti građane Kantona Sarajevo. Vozač kombija ću biti ja - prof. dr. Damir Marjanović, a kombi će započeti svoju prvu transport turu u 8.15 sati', napisao je ministar, koji je ranije podnio ostavku na dužnost no županijska skupština je nije prihvatila jer se u međuvremenu raspala vladajuća koalicija predvođena Strankom demokratske akcije (SDA), a za okupljanje nove nitko nema većinu pa se ne mogu donositi ni odluke o smjenama i imenovanjima.

Ministar u ostavci Marić sada očekuje da ga s posla ministra otpuste temeljem zakonskih odredbi koje takvu sankciju predviđaju u slučaju da se netko pet dana za redom ne pojavi na poslu. Zastupnike u županijskoj skupštini uputio je da na Facebooku potraže dokaze o njegovu nedolasku na posao odnosno o "slobodnim aktivnostima" kojima se posvetio u radno vrijeme nadajući se kako će nakon toga dobiti otkaz.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe

>>'BEBOLUCIJA' u Sarajevu: Pjesmom poručili - 'Politika je ku***!'

Zbog kolapsa sustava javnog gradskog prometa u Sarajevu su u utorak bile izmijenjene satnice održavanja nastave u školama, a duge kolone pješaka mogle su se u ranim jutarnjim satima vidjeti na svim važnijim prometnicama jer autobusi nisu bili u stanju prevesti sve putnike koji se obično koriste tramvajima i trolejbusima.

Elektroprivreda BiH (EP BiH) u ponedjeljak je isključila struju gradskom prometnom poduzeću GRAS zbog nagomilanog duga od milijun i pol eura. Direktor EP BiH Elvedin Grabovica izjavio je kako su na taj korak bili prisiljeni jer ne žele da se preko Elektroprivrede prelamaju problemi drugih tvrtki.

Za ponovno uključenje struje tramvajima i trolejbusima traže uplatu najmanje 80 tisuća eura. Gradska uprava Sarajeva oštro je osudila postupak EP BiH. No, ipak je uplatila dio duga i uskoro se očekuje normaliziranje javnog prometa u Srajevu, piše Klix.ba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene