Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kraja mukama radnika

Umjesto plaće dobili- paštetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici novosadskog Neobusa umjesto osam neisplaćenih plaća, kao jednokratnu pomoć, primili su- paštete i deterdžent.

I tako dok novi vlasnik Neobusa, šeik Ali Mohamedali, krstari Sredozemnim morem, radnici gladuju. Radnici tvrtka Neobus, koju su bivši predsjednik Srbije Tadić i vojvođanski premijer Pajtić proglasili najboljim primjerom privatizacije, već osam mjeseci nisu primili plaću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski dragulj "Ja sam šansa za svježi start": Tajanstveni šeik priznao što ga je najviše iznenadilo Slika nije dostupna vratit će vam novac Nemojte je jesti: Iz prodaje se povlači jedna od mnogima omiljenih namirnica za doručak

"Kao što možete vidjeti, od te silne najbolje privatizacije ostale su nam ove vrećice, koje mi se gade i vidim ih kao poniženje, ali ih moram uzeti", kazao je za novosadski Radio 021 radnik Neobusa, Milko Drobnjaković.

Kako je rekao Drobnjaković za Radio 021, proizvodnja je u Neobusu još kako-tako i išla dok gradska poduzeća nisu počela ignorirati ponude Neobusa prilikom javnih nabava. Zbog takve situacije je i saudijski vlasnik digao ruke od rukovođenja tvrtkom, 'jer ne može očekivati uspjeh kada Neobus ne može prodati autobus ni u svom gradu', komentirao je radnik.

'Radnici su tu da rade i da za to budu plaćeni. A obećanjima smo, priznajem, vjerovali. Obećavali su nam da će firma raditi, da ćemo imati posla, da ćemo živjeti normalno i mi smo u to povjerovali. Kad ono, paf, nije prošlo ni godinu dana, ono došlo do kolapsa', kazao je Milan Šuštum, predsjednik sindikata u Neobusu.

Neobus je danas u minusu za oko 4,5 milijuna eura, računajući stari dug i blokadu Razvojne banke Vojvodine od 228 milijuna dinara. Vlasnik Mohamedali je naložio manjinskom vlasniku, beogradskom biznismenu Zoranu Kijcu, da započne pregovore oko prodaje 86 posto dionica koje posjeduje u firmi, prenosi B92.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene