Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrhtavanja tla

Potres jačine 3,8 po Richteru zatresao BiH, osjetio se i u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo podrhtavanje tla zabilježeno je u regiji.

Umjeren potres s epicentrom kod hercegovačkog mjesta Blagaja, južno od Mostara, dogodio se u srijedu u 17:39 sati, a potres se osjetio na području Splita i Makarske, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Potres je imao magnitudu 3,8 prema Richteru.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Potres pogodio BiH "Poput neke eksplozije" Snažan potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Trenutak do rušenja je falio"

Na temelju magnitude Seizmološka služba RH je procijenila da se u epicentru osjetio intenzitetom V stupnjeva makroseizmičke ljestvice.

Posljednji potres na jugu Hrvatske osjetio se 8. siječnja kada su seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili potres s epicentrom 60 kilometara sjeveroistočno od Dubrovnika kod mjesta Kazanci u Crnoj Gori. Potres je bio magnitude 4,4 prema Richteru, a u epicentralnom se području mogao osjetiti intenzitetom VI stupnja Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene