Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivali ga

UMIROVLJENIK TUŽIO PUTINA Predmet je zatvoren, sutkinja otpuštena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljenik Nikolaj Suvorov iz ruske oblasti Balakovo Saratovska, podigao je tužbu protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Umirovljenik Nikolaj Suvorov (85) protiv Vladimira Putina podnio je tužbu po 17 točaka. 'Osnovna je da je narod zbog njega osiromašio. On svake godine prebacuje u inozemstvo dvije, tri milijarde dolara. Narodu ne ostaje ništa. Penzije su jadne, najveći dio ide na stanarinu i komunalne troškove. Cijene u trgovinama su za dvije godine učetvorostručene, a mirovine državnih rukovodilaca vjerojatno iznose miliijun rubalja mjesečno', rekao je Suvorov koji traži da Putin bude razriješen dužnosti kao 'neprijatelj naroda, prijatelj oligarha i činovnika, zbog pljačkanja Rusije i siromašenja ruskog naroda, zbog bogaćenja bankara i milijardera pljačkaša', javlja Radio Slobodna Europa.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Arbitražni sud Saratovske regije priopćio je da predsjednik Rusije u vrijeme trajanja mandata uživa imunitet.

Nakon što je Suvarov podigao tužbu, predmet je zatvoren, a sutkinja otpuštena. 'Ipak, ja se ne predajem. Podnio sam žalbu. Vidjet ćemo što će odlučiti apelacijska komisija. Zvao sam sud i pitao gdje je sutkinja s tog predmeta. Rekli su mi da je otišla na vlastiti zahtjev. Naravno da lažu. Smatram da su je otpustili. Kažnjena je zbog toga što je pokrenula postupak. Obratio sam se Tužiteljstvu i istražnoj komisiji sa zahtjevom da sutkinju vrate na posao. Ona je pošteno radila svoj posao. Prvu prijavu koju sam podnio je odbacila, zbog toga što kopiju nisam uputio Putinu. Kad sam to učinio, prijava je primljena. Pripremao sam se za suđenje, ali nakon što su novinari počeli pisati o mojoj tužbi protiv Putina, dolazila je kod mene policija i suradnici Federalne službe sigurnosti', rekao je ruski umirovljenik.

Na pitanje što su policajci i snage sigurnosti htjele od njega odgovorio je kao su željeli znati zašto je tužio Putina. 'Razgovarali su obzirno, nisu mi prijetili, željeli su da kažem tko me nagovorio da podnesem zahtjev. Pretpostavljali su da me Komunistička partija Ruske Federacije (KPRF) nagovorila da to učinim. Međutim, KPRF nema s tim nikakve veze. Ja na izborima uvijek glasam za Komunističku partiju, to je jedina partija koja je za narod, sve ostale su za bogataše. Prijave pišem svojeručno, pravnici mi ih kasnije printaju. Točnije, sada više ne printaju, uplašili su se', rekao je Suvorov.

'Teško sam uvrijeđen. Prije dvije godine tužio sam Putina Vrhovnom sudu. Tužba je odbijena, jer je Putin po Ustavu nedodirljiv. Mislim da imunitet treba imati samo predsjednik koji je za narod. Putina odavno ne poštujem. On je još Borisu Jeljcinu rekao da vlast neće predati nikome, a Jeljcin je bio najveći fašist', smatra Suvorov.

Podsjetio je kako je Putin počeo prvi rat u Čečeniji i drugi čečenski rat kako bi postao predsjednik. 'Naši sudovi nisu slobodni, čovjek ne može zahtijevati Putinovu odgovornost. Što će nam takav predsjednik?', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene