Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko štedi – vrijedi

Umirovljenici oteli financijskog savjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvoro njemačkih umirovljenika otelo je sredinom prošle godine svog financijskog savetnika u nadi da će povratiti milijune eura propale u špekulacijama na američkom tržištu nekretnina.

Njih četvoro, dva bračna para starosti od 63 do 79 godina, optuženi su da su u lipnju 2009. u zasjedi dočekali svog 56-godišnjeg financijskog savjetnika, omotali ga ljepljivom vrpcom, te ga vozeći Njemačkom držali kao taoca puna četiri dana.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

Nesretni savjetnik se čak uspio osloboditi tijekom puta dugog 455 kilometara, kad je od svojih otmičara zatražio da ga puste iz prtljažnika kako bi se nadisao svježeg zraka. No, opet su ga savladali pri čemu su mu slomili dva rebra.

Optuženici su nakon toga savjetnika zavezali u podrumu i prislili ga da potpiše dokument u kojem se obavezuje da će im nadoknaditi oko 2,5 milijuna eura.

Zatočeni financijski savjetnik je penzićima-otmičarima rekao da mu je nužan fax-uređaj kako bi od svoje banke u Švicarskoj dobio novac i vratio im ga. Nakon što je traženi uređaj dobio, poslao je šifrirani poziv za pomoć.

Uskoro su uletjeli policijski specijalci i oslobodili ga te uhitili skupinu umirovljenika koji su od tada u pritvoru. Presuda se očekuje krajem ožujka, a za prijestupe iz optužnice slijedi kazna od najmanje pet godina zatvora.

Pred sudom u Traunsteinu u Bavarskoj jedan je od optuženih priznao da je sredinom 2009. godine, s još troje prijatelja oteo svog financijskogh savjetnika iz njegove kuće u Speyeru kako bi pokušali povratiti 2,5 milijuna eura.

Optuženi, koji su vlasnici kuća na Floridi, svoj novac su američko-njemačkom financijskom savjetniku povjerili prilikom boravaka u SAD-u. Nakon što su se smatrali prevarenima, ocijenili su da je otmica jedini način povrata izgubljenog novca.

Glavni osumnjičeni, Roland K., mogao bi u zatvoru provesti i 15 godina, a bude li osuđen, mogao bi napustiti zatvor taman za 90. rođendan. Jedan od osumnjičenih, 67-godišnji Gerhard F., nije se pojavio na sudu zbog slabog zdravstvenog stanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene