Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa čečenskih pobunjenika

Umarov prijeti i poziva na džihad protiv Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov Muslimane je ponovno pozvao na džihad protiv Rusije.

U snimci objavljenoj na internetu proglasio je totalni rat. Umarov je već preuzeo odgovornost za bombaške napade na moskovsku zračnu luku Domodedovo u siječnju ove godine te moskovsku podzemnu željeznicu prošle godine.

Pročitajte i ovo Damir Butina, voditelj Službe za granicu u Policijskoj upravi karlovačkoj VELIK PRILJEV Hrvatske granice pod pritiskom državljana Rusije: "Očigledno zloupotrebljavaju bezvizni režim između Rusije i BiH" Slika nije dostupna PRAVA I PRAVILA Čečeni žele ući u Hrvatsku. Božinović: ''Zloupotrebljavaju proceduru za azil''

U tim je napadima poginulo 77 ljudi. 46-godišnji Umarov najtraženiji je čovjek u Rusiji. Pretpostavljaju da se skriva u šumama sjevernog Kavkaza.

'Pozivam vas braćo, molim vas da pokrenete džihad, da uništite neprijatelje Alaha. Također želim doprijeti do braće muslimana koji žive na teritorijima koje je okupirala Rusija, na muslimanskoj zemlji na Uralu, u Tatarstanu, Baškortostanu i diljem Rusije gdje su naša muslimanska braća', poručio je vođa čečenskih pobunjenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene