Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desnica predložila

Ulaz na polnoćku samo urednim platišama crkvenog poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesto na ponoćnoj misi u njemačkim crkvama treba osigurati vjernicima koji su uredno podmirili svoje obveze prema Crkvi, predložili su zastupnici njemačke desnice, dirnuti slikom vjernika koji po božićnoj studeni ostaju pred vratima prenapučenih crkava.

'Ja sam za to da na polnoćku mogu ući samo oni koji plate svoj porez Crkvi', rekao je za Bild Thomas Volk, zastupnik iz Baden-Wuertemberga, član konzervativne stranke CDU-a premijerke Angele Merkel.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića

U Njemačkoj porezne vlasti ubiru crkveni porez na temelju prihoda vjernika koji se takve obveze mogu osloboditi jedino ako službeno istupe iz Crkve. Volk je svoj prijedlog iznio čuvši da brojne župe uvode sustav rezervacije mjesta na polnoćki, kad na misu stiže deset puta više vjernika zbog čega mnogi ostaju pred vratima.

Glasnogovornik Berlinske nadbiskupije Stefan Foerner je, usprotivivši se tom prijedlogu, ustvrdio da Crkva ne smije raslojavati društvo, pa ni sam 'Isus ne bi nikad pitao tko plaća crkveni porez ili tko je kršten'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene