Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odbio se pokoriti'

'Uhitili su me samo zbog majice s natpisom - Heroji ne umiru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajnski parlamentarac tvrdi da ga je u Moskvi uhitila ruska policija.

Zastupnik ukrajinske Rade izjavio je u nedjelju da ga je uhitila ruska policija u Moskvi neposredno prije početka marša u znak sjećanja na ubijenog oporbenog političara Borisa Njemcova, piše u poruci objavljenoj na njegovoj stranici Facebooka.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

"Policija me uhitila. Nisam uzvikivao nikakve slogane, nisam nosio nikakav transparent, nikakvu zastavu. Uhitili su me samo zbog majice. Sada me vode u policijsku stanicu", napisao je Aleksej Gončarenko na društvenoj mreži.

Poruka prati fotografiju na kojoj nosi majicu s fotografijom Borisa Njemcova i natpisom "Heroji ne umiru", jednim od slogana prozapadnih prosvjeda s Majdana u Kijevu prošle zime.

Na tisuće ljudi u koloni, nose se transparenti 'ne bojim se'

Druga poruka, novija, prikazuje fotografiju Gončarenka u ćeliji, a prati je poruka njegove novinske službe: "Više nemamo kontakt s Aleksejom. U policijskoj postaji uzeli su mu telefon".

Odvjetnik ukrajinskog zastupnika, kojem je pitanje postavila ruska agencija Interfax, objasnio je da je policija uhitila Gončarenka jer se "odbio pokoriti".

Zastupnik ukrajinskog parlamenta i član bloka predsjednika Petra Porošenka, Aleksej Gončarenko došao je u Rusiju sudjelovati na maršu u znak sjećanja na Borisa Njemcova, ubijena u petak navečer blizu Kremlja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene