Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokaz ruske umješanosti?

Ukrajinski vojnici tvrde da su zarobili dva oklopna vozila ruske vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se te informacije pokažu istinite, bit će to prvi dokaz umiješanosti ruskih regularnih snaga u sukob na istoku Ukrajine.

Kijev je u četvrtak objavio da je zarobio dva oklopna vozila desantne postrojbe ruske vojske u sukobima oko uporišta pobunjenika u Luhansku, kao i dokumente koji potvrđuju njihovu pripadnost, ne nudeći neposredno dokaze.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Hrvatska vojska, ilustracija baza NATO-a Hrvatski vojnici u Litvi posebno se ističu izgledom: Ovo su stroga pravila koja moraju slijediti

Pronađeno 15 tijela nakon napada na izbjeglički konvoj u Ukrajini

'U sukobima blizu Luhanska, ukrajinski vojnici zarobili su dva oklopna vozila desantne postrojbe Pskova u Rusiji. U jednom vozilu našli smo snop dokumenata: vozačku dozvolu i vojne dokumente', kazao je ukrajinski vojni glasnogovornik Andrej Lisenko.

'Osoblje i vozila pripadaju vojnoj jedinici 74268 prvog voda padobranaca desantnih snaga Pskova', na sjeverozapadu Rusije, dodao je.

'Među pronađenim predmetima je aktovka' zapovjednika voda, rekao je Lisenko, dodajući da je posada napustila oklopna vozila, ne navodeći druge potankosti.

'Teroristi ispalili projektile na konvoj izbjeglica' - veliki broj civilnih žrtava!

Ako se te informacije pokažu istinite, bit će to prvi dokaz umiješanosti ruskih regularnih snaga u sukob na istoku Ukrajine. Kijev i neke zapadne zemlje optužuju Rusiju da preko granice prebacuje oružje i borce, što Moskva niječe.

Jedan separatistički čelnik je rekao prošlog tjedna da je dobio pojačanje s 1200 ljudi uvježbanih u Rusiji i desetke oklopnih vozila, što je potvrdio i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Moskva je pak demantirala te tvrdnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene