Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoki sukobi

Ukrajini prijeti i nestašica vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi u Ukrajini prijete opskrbi vodom grada Donjecka i mogli bi ugroziti četiri milijuna ljudi, objavili su promatrači europske organizacije za sigurnost i suradnju.

Posebna promatračka misija OESS-a u istočnoj Ukrajini prenosi tvrdnju lokalnih vlasti o tome da su oštećeni glavna pumpa i dio vodovoda kraj grada Semjonovke, a to je blizu Slavjanska u kojem traju žestoki sukobi.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Nema vode Sramotno Temperature otišle nebu pod oblake, a neka sela na glinskom području danima nemaju vodu: "Užas. Rekli su nam da ne znaju gdje je kvar"

"Ta pumpa i vodovod dio su glavnog sustava opskrbe Donjecka u kojem živi milijun ljudi, kao i još tri milijuna u okolici", kaže se u OESS-ovoj izjavi nakon razgovora s gradonačelnikom Donjecka Aleksandrom Lukjančenkom.

OESS-ova misija objavila je gradonačelnikovu izjavu na svojoj stranici Facebooka. Dodaje se da opskrba Donjecka još nije poremećena, ali da će se to "vrlo brzo" promijeniti.

Dan žalosti u Ukrajini: Poginulo 49 ljudi

Popravak već traje, ali radove stalno ometa pucnjava, kaže se u priopćenju.

Semjonovka je pet kilometara jugoistočno od Slavjanska, a 110 kilometara sjeverno od Donjecka, glavnoga grada industrijskoga bazena Donbasa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene