Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje napora

Ukrajina: Primirje se poštuje; treća osoba podlegla ozljedama nakon prosvjeda u Kijevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici vlade i proruskih separatista dogovorili su prošloga tjedna da će od utorka zaustaviti sva kršenja primirja. Čini se da im uspijeva.

Krhko primirje između ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika čini se da se poštuje u utorak u vrijeme kada obje strane poduzimaju napore da se ono spasi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

Povremeno granatiranje i pucnjava, za koje se dvije strane međusobno optužuju, dovelo je do rasta broja mrtvih unatoč primirju proglašenom u sklopu mirovnog plana postignutog u Minsku u veljači.

Predstavnici vlade i proruskih separatista dogovorili su prošloga tjedna da će od utorka zaustaviti sva kršenja primirja. Čini se da im uspijeva jer u posljednjih 24 sata nije bilo žrtava ni na jednoj strani.

Krvavi prosvjedi u Kijevu: Ubijen policajac, stotine ozlijeđenih

Međutim, ozljedama zadobivenim u krvavom sukobu ispred parlamenta u Kijevu u ponedjeljak podlegla je još jedna osoba u utorak, tako da su sada ukupno tri mrtva. Svi su pripadnici nacionalne garde.

Donošenje u Vrhovnoj Radi nacrta zakona o decentralizaciji kojim se proruskim separatističkim područjima što ratuju s Kijevom daje veća autonomija, prometnulo se u ponedjeljak u krvav sukob redarstvenih snaga i krajnjih desničara koji se protive toj reformi.

Osamnaest osumnjičenika u utorak je zadržano u pritvoru, među njima i osobe za koje sumnja da su bacile ručnu bombu ispred ulaza u parlament, priopćila je policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene