Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele da se grob zloupotrebljava

Uklonjen nadgrobni spomenik Hitlerovih roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadgrobni spomenik roditelja Adolfa Hitlera, Aloisa i Klare Hitler, na groblju u Leondingu na sjeveru Austrije, uklonjen je kako bi se izbjegle neonacističke komemoracije njemačkom diktatoru, izvješćuje u petak agencije.

Nadgrobni spomenik uklonjen je 27. ožujka nakon dogovora predstavnika gradića iz Gornje Austrije i crkvenih dužnosnika s vlasnicom groba, neidentificiranom ženom koja je daljnja Hitlerova rođakinja s očeve strane, a koja je izjavila da ne želi da se grob zloupotrebljava.

Grob roditelja Adolfa Hitlera postao je mjesto hodočašća za krajnje desne skupine, doznaje se iz udruga za borbu protiv fašizma. Tako je na Sve svete 2011. netko ostavio vazu s natpisom 'nikad zaboravljeni', na njemačkom 'unvergeSSlich', prenosi AFP.

Gradonačelnik gradića Walter Brunner je kazao da se grob ne posjećuje stalno, ali da se 's vremena na vrijeme nešto dogodi'.

Hitler je rođen 1889. u Braunau, nekoliko kilometara od Leondinga. Izvršio je samoubojstvo u Berlinu 30. travnja 1945., pred kapitulaciju Trećeg Reicha 8. svibnja. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene