Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodan čovjek

Ukinuta istraga protiv nekad najmoćnijeg Srbina, država mu mora vratiti kuće, lokale, automobile...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko tužiteljstvo za organizirani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića zbog zloupotrebe položaja.

Jedan od najbogatijih i nekada najutjecajnijih srpskih tajkuna Bogoljub Karić slobodan je čovjek nakon što je povučena potjernica koja je za njim raspisana prije gotovo 11 godina.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Obustavljena je istraga koja se protiv Karića vodila zbog izvlačenja novca iz tvrtke "Mobtel" i omogućavanja tvrtkama s Cipra dobivanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

Kariću, koji je Srbiju napustio 2006. godine država Srbija sada će morati vratiti više skupocjenih automobila, kuća, lokala koji su privremeno bili zaplijenjeni tijekom istrage. Karić se nakon bijega iz Srbije skrivao u Rusiji i slobodno putovao Europom.

Podsjetimo, istraga je vođena zbog sumnje da je, u razdoblju od 1994. goodine do veljače 1997. godine prilikom osnivanja tvrtke za mobilne telekomunikacije "Srbija BK PTT doo - Mobtel" i unošenja osnivačkog kapitala, Kariću i tvrtki BK Trade" Inc., suosnivaču "Mobtela", pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od gotovo 22 milijuna američkih dolara, na ime razlike između stvarne i lažno prikazane vrijednosti unesene opreme, javlja B92.

Novim vještačenjem utvrđeno je da je prilikom unošenja osnivačkog kapitala u “Mobtel", odnosno prilikom nabavke i isporučivanja opreme potrebne za izgradnju sistema i rad ove tvrtke, suosnivač BK Trade Inc. imao opravdane troškove na ime transporta opreme iz Švedske i Rusije, carina, osiguranja i druge nužne troškove u navedenom iznosu, koji nisu prikazani prilikom fakturiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene