Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve bliže pronalasku

'Ohrabrujući razvoj događaja': Uhvaćena dva nova signala u potrazi za MH370

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhvaćena su još dva signala iz Indijskog oceana istočno od australske obale, a šefovi potrage za nestalim Boeingom 777 na letu MH370 vjeruju da su još korak bliže pronalasku tog zrakoplova.

Mornarički brod uhvatio je dva nova signala u potrazi za nestalim Boeingom 777, a pretpostavlja se kako se radi o signalima iz crnih kutija. Novi uhvaćeni signali, okarakterizirani su kao 'ohrabrujući' razvoj događaja u potrazi za nestalim zrakoplovom, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Slika nije dostupna Istraga upućuje na otmicu ili sabotažu Potraga za nestalim MH370: Netko je pogasio ključnu opremu?!

Podsjetimo, australski brod Ocean Shield prvi put je uhvatio signal u subotu navečer te u nedjelju ujutro, no nakon toga ih je izgubio.

Potraga za MH370 ruši rekorde!

Koordinator potrage Angus Houston rekao je kako je isti brod signale ponovno uhvatio u utorak popodne i kasno navečer. Analiziranjem signala od prije par dana, zaključeno je kako su bili stabilni, prepoznatljivi i jasni te u obliku pulsa, na taj način indicirajući da se radi upravo o crnoj kutiji.

"Analitičari vjeruju kako su signali u skladu sa specifikacijama i opisom snimača podataka u letu. Ne radi se u prirodnim signalima. Dolaze od stvari koju je napravio čovjek", ističe Houston.

Prema tim novim signalima, potraga bi se mogla i dodatno susziti na znatno manji prostor na južnom dijelu Indijskog oceana te otovoriti i potragu putem bespilotne podmornice, koja bi mogla početi tražiti i sam zrakoplov, odnosno njegove dijelove na dnu oceana.

Houston je na kraju izrazio optimizam u oko pronalaska ostataka zrakoplova u ne tako dalekoj budućnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene