Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhvaćen bombaš - otmičar zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija uhitila je muškarca koji je prijetio dizanjem u zrak putničkog zrakoplova ako se ne preusmjeri u Iran. Mehmet Goksin Gol tvrdio je kako ima eksploziv koji će aktivirati u zrakoplovu privatne aviokompanije Pegasus ako se ne udovolji njegovim zahtjevima.

Isprva je otmičar tražio da se zrakoplov usmjeri prema Ankari, umjesto Istanbulu kamo je krenuo. No nedugo zatim, predomislio se i zatražio da se let preusmjeri u Teheran u Iranu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UZNEMIRIO GRAĐANE Policija prijavila muškarca: Ušao u garderobu, skinuo se gol i tako šetao po trgovini Slika nije dostupna Drama u Belgiji Sitni kriminalac tek izišao iz zatvora, nožem izbo dvije policajke, upucao ih i nastavio krvavi pohod

Pilot je na kraju uspio sletjeti u zračnoj luci Esenboga u Ankari, gdje je Goksin Gol uhićen. 

Otmičar je tijekom leta pokušao provaliti u kokpit, ali su ulazna vrata bila zaključana u skladu s pravilima na međunarodnim letovima. Poslije je utvrđeno kako 39-godišnji otmičar nije bio naoružan, niti je imao eksploziv iako je tvrdio kako bombu može aktivirati svojim mobitelom.

Ministar prometa Binali Yildirim kaže kako Goksin Gol nije imao nikakvih političkih zahtjeva, a razloge njegovog ponašanja i pokušaja otmice utvrdit će istraga.

U otetom zrakoplovu bilo je 178 putnika, među kojima tri bebe. Bilo je i nekoliko stranaca. Nitko od putnika nije ozlijeđen, samo je jedna žena pretrpjela šok.

Prema pisanju turskih medija Mehmet Goksin Gol je 1994. godine oslobođen optužbi o pripadnosti kurdskoj pobunjeničkoj skupini, Kurdistan Workers Party, a u prošlosti je bio optuživan i za korištenje te prodaju narkotika. Uz to je već ispitivan u sklopu istrage o terorizmu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene