Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhitili ga jer je na ulicu bacio ostatke jabuke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je 54-godišnji Keith Hirst u Swintonu otišao kupiti lijekove za svoju bolesnu ženu, nije ni slutio da će ga policija uhititi i držati u zatvoru 18 zati jer je na ulicu bacio ostatak od jabuke.

Nakon što su ga optužili da je na pod bacio ostatak jabuke, Keith je noć proveo u zatvoru. Iako je zanijekao optužbe, za ovaj prekršaj uhitilo ga je pet policajaca, pritvorili su ga, uzeli njegov DNK i otiske prstiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Duguju pola milijuna kuna'' Grad Zagreb o gašenju kultne Jabuke: ''Bandić će je spasiti kao i Kino Europa'' Sezona jabuka u punom jeku (Foto: Dnevnik.hr) Berba jesenskih plodova Iznimno plodna godina: Iako ih ima u cijeloj Hrvatskoj, na uvoz je potrošeno 8 milijuna eura

Svoju je obitelj o događaju mogao obavijestiti tek oko 23 sata, a na slobodu su ga pustili nakon 18 sati provedenih iza rešetaka. Keith je rekao da će se boriti protiv optužbi.

'Tretirali su me kao da sam opljačkao banku. Ovaj incident ne pomaže u poboljšanju odnosa između zajednice i policije', kazao je Keith.

'Izašao sam iz kuće i hodao prema ljekarni kako bi svojoj supruzi kupio lijekove. Odjednom me netko potapšao po ramenu pa sam se okrenuo. U fluorescentnoj jakni s velikim sunčanim naočalama i bejzboskom kapom s biciklom pored mene našao se mladić i upitao me zašto sam bacio ostatak od jabuke. Rekao sam mu da to nisam ja učinio. Tada me upitao za ime i adresu kako bi mi dao kaznu. Nisam mu htio dati svoje podatke, a kada sam izašao iz ljekarne opkolilo me pet policajaca', ispričao je Keith.

Budući da nije želio otkriti kako se zove, rekli su da ga moraju privesti. Odveli su ga u policijsku postaju gdje su uzeli sve stvari koje je imao sa sobom, njegov DNK i otiske pristiju, a potom ga zaključali u zatvorsku ćeliju.

U razdoblju od 18 sati dva puta ga je posjetio liječnik jer se žalio na vrtoglavicu i bol u prsima.

Nakon što su da optužili da je bacio ostatke jabuke i ometao rad policijskog službenika, sljedeće jutro su ga s lisicama na rukama odveli pred sud.

Policije u Swintonu kaže da je Keth bacio ostatke od jabuke preko ceste te da je pri tome jabuka gotovo pogodila osobu koja se ondje nalazila. Keith je odbio dati svoje podatke, bio je nepristojan i agresivan, pa je policajac pozvao pojačanje. Da je odmah dao svoje podatke, ne bi ga uhitili, tvrdi izvor.

Ako ga sud proglasi krivim, Keith će morati platiti kaznu od 2,500 funti ili će u zatvoru provesti šest mjeseci zatvora.

'Bacanje ostataka je prekršaj i radimo na da ulice budu ne samo sigurne nego i čiste', rekao je inspektor Ian Palmer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene