Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjeli napasti policiju

Tinejdžeri planirali napad u Australiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet muškaraca među kojima dvojica osumnjičenih da su namjeravali izvesti "terorističke akcije" u Melbourneu, uhićeni su u Australiji.

Australska policija privela je petoricu tinejdžera pod sumnjom da su planirali teroristički napad u Melburnu. Svi su stari između 18 i 19 godina.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Policija tvrdi da se napad trebao dogoditi sljedeći tjedan tijekom proslave 100-godišnjice Australcima značajne Galipoljske bitke u Prvom svjetskom ratu. Privedeni su u operaciji u kojoj je sudjelovalo više od 200 policajaca. Policija tvrdi da su bili suradnici tinejdžera koji je ubijen prošle godine nakon što je nožem ranio dvoje policajca.

U okviru te operacije antiteroristička postrojba izvela je premetačine u Melbourneu, na jugoistoku Australije.

Djevojka i dječak uhićeni zbog planiranja terorističkog napada!

"Procijenjeno je da su njih dvojica vršila pripreme za terorističke akcije u Melbourneu koje su obuhvaćale napade na policajce", objavila je u zajedničkom priopćenju australska savezna policija i policija države Victorije čiji je glavni grad Melbourne.

Terorističko planiranje za koje se sumnjiči tu dvojicu "obuhvaćalo je napad tijekom svečanog obilježavanja Dana ANZAC-a", dodaje se u priopćenju.

ANZAC Day po imenu vojničkih korpusa Australije i Novog Zelanda slavi se 25. travnja svake godine u Australiji, na Novom Zelandu i u drugim zemljama na Pacifiku. Proslavom se obilježava krvava bitka na Galipolju između Australaca i Novozelanđana te otomanske vojske 1915. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene