Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u Kini

Uhićeno gotovo tisuću članova ilegalnog kulta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o zadnjoj u u nizu akcija protiv grupe koju je Kina stavila izvan zakona.

Kineske vlasti uhitile su gotovo tisuću članova zabranjene vjerske skupine, pišu u utorak državni mediji, što je zadnja u nizu akcija protiv grupe koju je Kina stavila izvan zakona i smatra je ilegalnim kultom.

Pročitajte i ovo Spašavanje člana kulta čiji su se članovi izgladnjivali do smrti - 1 "Masakr u šumi" Izgladnjivali su se do smrti, pronađeno još 26 tijela pripadnika kulta: "Čvrsto je zatvorila usta..." Ilustracija grozomorna smrt Izgladnjivali se kako bi upoznali Isusa, među žrtvama ima i djece: "Ekshumirano je 21 tijelo i to nije konačna brojka"

Kina je osudila desetke pristaša Quannengshena, odnosno Crkve svemogućeg Boga, nakon ubojstva žene u restoranu brze prehrane koje je u lipnju počinio navodni član skupine.

'Traume budi miris dezinfekcijskog sredstva'

Među uhićenima se nalazi stotinjak visoko pozicioniranih članova, objavila je agencija Xinhua, navodeći priopćenje ministarstva za javnu sigurnost.

Suđenje za ubojstvo trebalo bi početi u četvrtak, dodala je Xinhua.

Skupina Quannengshen koja potiče iz središnje provincije Henan, vjeruje da je Isus uskrsnuo u liku Yang Xiangbin, supruge utemeljitelja sekte, Zhaoa Weishana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene