Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Italija se uhvatila u koštac s kriminalom

Uhićeno 3.600 mafijaša i zaplijenjeno 5,6 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je više od 3.600 mafijaša i zaplijenila imovine u vrijednosti 5,6 milijarda eura u borbi protiv organiziranog kriminala u zadnjih 18 mjeseci, objavio je danas ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

'U 18 mjeseci vladavine Silvija Berlusconija uhitili smo 3.630 mafijaša, ili 22 posto više nego u 18 prethodnih mjeseci i zaplijenili smo različite imovine - kuće, zemljišta, tvrtke, novac, nakit i automobile u vrijednosti 5,62 milijarde eura, što je za 56 posto više nego u istom razdoblju prije toga', rekao je novinarima Maroni. 'To je rekord u borbi protiv mafije", dodao je i ocjenio da je ovaj oblik rata protiv organiziranog kriminala dao izvrsne rezultate. 'U telefonskom prisluškivanju mafijaških vođa shvatili smo da oni nisu zabrinuti zbog uhićenja svojih ljudi, čije obitelji i dalje imaju sredstava za život, već zbog zapljene svoje imovine', kazao je ministar. 'Policija je zaplijenila čak i imovinu pokojnih mafijaša i onu koja je bila prepisana na malodobnu djecu', kazao je Maroni, član populističke stranke Sjeverne lige, koji je u predizbornoj utrci početkom 2008. isticao borbu protiv kriminala kao svoj prioritet. 'Posljednjih godina u borbi protiv mafije nismo imali ovakva uspjeha kao u zadnjih 18 mjeseci', ocijenio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 100 mafijaša VIDEO: Masovno uhićenje mafijaša u NY Slika nije dostupna Klan Casalesi-Zagria 12 mafijaša uhićeno u Italiji

'Talijanski model' je tako uspješan, ustvrdio je ministar, da druge europske zemlje žele uvesti iste načine borbe s organiziranim kriminalom, kazao je, dodavši ipak da za pobjedu u borbi s mafijom 'nije dovoljna policija, već sudjelovanje građanskog društva'. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene