Obavijesti Video Pretražite Navigacija

' Uhićenje Župljanina znak "da će skoro biti izručeni" Mladić, Karadžić i Hadžić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski eurozastupnik i izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je u srijedu akciju kojom je u Srbiji uhićen optuženik za ratne zločine u BiH Stojan Župljanin ocijenivši da je to dobar znak da će uskoro biti uhićeni i ostali haški bjegunci.

To je dobar signal da će "uskoro biti izručeni" i ostali haški bjegunci, Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Goran Hadžić, kako bi Srbija mogla ispuniti potpunu suradnju s Haaškim sudom, te napredovati u približavanju Uniji, rekao je Kacin u izjavi za javnost, koju su prenijeli slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želi bolju suradnju Srbije Brammertz: 'Srbija može učiniti više' Slika nije dostupna 'Podilazi stereotipima' Josipović svojim izjavama uvrijedio muslimane

"Uhićenje Župljanina otvara mogućnost da se kod građana Srbije i EU-a obnovi povjerenje u rad i djelotvornost državnih ustanova Srbije. To je dokaz da je Srbija sposobna naći i uhititi optužene za ratne zločine, te pozitivan signal da će uskoro biti izručena i preostala tri bjegunca", naveo je Kacin u priopćenju za javnost iz Bruxellesa koje je prenijela Slovenska tiskovna agencija STA.

Kacin je uz to ponovio da samo puna suradnja Srbije s Den Haagom omogućuje ostvarenje potpisanog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i njezin napredak prema punopravnom članstvu u EU-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene